Home

Meest gestelde vragen over Navigeren

Ik wil snel van een commentaar naar een ander artikel kunnen gaan. Hoe doe ik dat?
Dit is een veelgevraagde wens van onze klanten, waarvoor we een oplossing hebben ontworpen. Rechts onderaan een commentaar vind je een menu waarmee je snel naar andere artikelen en het bijbehorende commentaren kunt navigeren. Meer uitleg over navigeren tussen commentaren vind je in onze instructievideo op onze support contact pagina.

Hoe kom ik vanuit een vervallen besluit naar het nu geldige besluit?
Op het moment dat je vanuit een commentaar klikt op de tab ‘Besluiten’ krijg je daarin het volledige overzicht te zien van alle besluiten die relevant zijn voor deze wettekst. Klik je hierin op een besluit, dan vind je bovenaan de pagina het voorafgaande besluit en het opvolgende besluit, mits deze er zijn. Meer informatie over de besluiten in NDFR vind je in onze instructievideo op onze support contact pagina.

Ik wil snel naar het commentaar een specifiek artikel navigeren zonder het hele menu open te klappen. Hoe doe ik dat?
Zodra je klikt op een wet onder ‘Commentaren artikelsgewijs’ klapt er rechts een menu uit. In dit menu vind je bovenaan een zoekbalk. Als je in deze zoekbalk het nummer of de titel van het artikel intikt waar je op zoekt, zullen alleen de relevante artikelen uit dat menu getoond worden. Zo kun je snel naar een artikel navigeren zonder dat je veel hoeft te klikken. Meer uitleg over navigeren tussen commentaren vind je in onze instructievideo op onze support contact pagina.

Waar vind ik de historische wetsversies?
Als je in het artikelsgewijze commentaar klikt op de tab ‘Wettekst’ is rechts een link ‘Lees volledige en historische wetteksten’ te vinden. Als je daarop klikt kom je op de gehele wet uit en daar zijn de wetsversies te vinden met de staatsbladen erbij.

Stap 1: Klik op de link 'Lees volledige en historische wetteksten'
Stap 2: Klik op de tab "Versies"
Stap 3: Klik op de datum voor de wetsversie van dat moment. Of klik op het Staatsblad voor de uitgave.

Kun je je antwoord hier niet vinden? Neem contact op met onze  070-3789230 of te mailen naar ndfr@sdu.nl