Home

Meest gestelde vragen over Zoeken

Ik vind niet wat ik zoek
De zoekfunctionaliteit in het nieuwe NDFR werkt wezenlijk anders dan het oude NDFR. Het nieuwe NDFR maakt gebruik van een slimme functionaliteit waarmee we op basis van data de relevantie steeds verder zullen verbeteren. Uitleg over het zoeken in NDFR vind je in onze instructievideo op onze support contact pagina. Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Maak dan gebruik van de button ‘Feedback’ aan de rechterkant van de pagina of neem contact op met NDFR support door te mailen naar ndfr@sdu.nl of te bellen naar 070-3789230 (tussen 8:30 en 17:30 uur).

Ik wil zoeken binnen de pagina, kan dat?
Op bepaalde pagina's met veel tekst kan dat. Als je in een commentaar, wet of artikel zit, kun je met behulp van de zoekbalk zoeken op trefwoorden. In de suggesties die verschijnen is de bovenste optie ‘ resultaten binnen de pagina’. Als je hierop klikt, zie je het aantal treffers binnen de geselecteerde tekst. De treffers worden gemarkeerd en met behulp van de pijltjes kun je makkelijk door de zoekresultaten navigeren.

Ik zie geen optie ‘Uitgebreid zoeken’
In het oude NDFR werd de uitgebreide zoekoptie weinig gebruikt. In plaats daarvan bieden we nu tabs om de resultaten te specifiëren, relevante filters per tab, diverse sorteringsmogelijkheden en zoeken in expert modus.

Wat is zoeken in expert modus?
De zoekfunctionaliteit in NDFR biedt een expert modus. Je kunt bijvoorbeeld een aantal woorden zoeken tussen aanhalingstekens om deze begrippen exact in de volgorde te vinden.

Ook kun je booleaanse operatoren gebruiken om meer controle te hebben over waar de zoekmachine op zoekt. De volgende operatoren zijn er tot je beschikking:

“ “ voor het zoeken naar de exacte volgorde bijv. “toerekenbare tekortkoming werknemer”

– Voor de NOT relatie, zoek documenten waar een begrip in voorkomt maar niet een ander begrip. Tip: het minteken dien je aan het uit te sluiten woord vast te tikken. Bijv. corona -covid

| Voor de OF relatie, zoek documenten waar één of meerdere begrippen in voorkomen. Bijv. corona | covid | “covid

De AND of + relatie wordt standaard al gebruikt bij het zoeken op meerdere woorden

Kan ik zoeken op auteursnaam?
Ja dit is mogelijk. En de zoekopdrachten op auteursnamen komen ook hoger in de trefferlijst waardoor je eenvoudiger artikelen van specifieke auteurs kunt vinden.


Kun je je antwoord hier niet vinden? Neem contact op met onze  070-3789230 of mail naar ndfr@sdu.nl.