Belastingdienst kan automatische rekentool fiscale partners niet meer herstellen voor aangifte inkomstenbelasting 2022

Belastingdienst kan automatische rekentool fiscale partners niet meer herstellen voor aangifte inkomstenbelasting 2022

Gegevens

Nummer
2023/334
Publicatiedatum
17 maart 2023
Auteur
Redactie
Rubriek
Inkomstenbelasting diversen

De automatische rekentool voor een optimale verdeling tussen fiscale partners is deze aangiftecampagne niet meer beschikbaar. Staatssecretaris Van Rij geeft antwoord op vragen over het bericht ‘Financieel gepuzzel toch weer terug bij Belastingdienst door verstoringen’.

Op dit moment ligt de prioriteit bij het herstellen van de onjuiste verdelingen in reeds ontvangen aangiften. De Belastingdienst streeft ernaar de aangifte te herstellen op basis van de optimale verdeling, zonder dat de burger gevraagd wordt om een nieuwe aangifte in te dienen. Als dit gedaan is, kan de analyse starten van de problemen met de rekentool. Deze herstelactiviteiten vinden volgtijdelijk plaats, omdat dezelfde medewerkers met specifieke kennis nodig zijn voor herstel van de aanslagen en herstel van de aangiftevoorziening. Bovendien zorgt de aangiftecampagne voor extra werk bij dezelfde medewerkers. De rekentool zal derhalve deze aangiftecampagne, die loopt tot 1 mei, niet meer operationeel zijn. De rekentool is vanuit dienstverleningsperspectief belangrijk en zal de volgende aangiftecampagne weer beschikbaar zijn.

Antwoorden op Kamervragen over storing automatische rekentool fiscale partners, nr. 2023-0000069857, Ministerie van Financien, 16 maart 2023