Internetconsultatie subsidieregeling aanschaf emissieloze touringcars

Internetconsultatie subsidieregeling aanschaf emissieloze touringcars

Gegevens

Nummer
2024/745
Publicatiedatum
25 april 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Motorrijtuigen en belastingen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is een internetconsultatie gestart over een subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe batterij-elektrische touringcars (emissieloze touringcars).

Touringcarbedrijven en concessiehouders kunnen een subsidie ontvangen op de aanschaf van nieuwe batterij-elektrische touringcars. Het gaat om touringcars die zijn goedgekeurd voor een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Hierdoor vallen bijvoorbeeld ook touringcars die worden gebruikt als interliner onder de regeling.

Doel van de Regeling

Het doel van deze regeling is het versnellen van de overgang naar touringcarvervoer zonder uitstoot. Dit verbetert de luchtkwaliteit in steden en draagt bij aan de gewenste CO2-afname. Deze doelstelling is vastgelegd in het Afsprakenkader Emissieloos Touringcarvervoer uit oktober 2023.

Door de vraag naar touringcars zonder uitstoot te stimuleren worden fabrikanten aangemoedigd om deze touringcars te bouwen. Zo komen meer batterij-elektrische touringcars beschikbaar die touringcarbedrijven kunnen aanschaffen met behulp van deze subsidie.

Reageren kan tot en met 27 mei 2024.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, 25 april 2024