Terug

Wat is er nieuw?

Tijdschrift archief uitgebreid & nieuw dossier

Tijdschrift archief

De tijdschriften MBB en TFB zijn uitgebreid met archiefcontent. Voor MBB zijn de jaargangen 1982-2003 toegevoegd en voor TFB zijn de jaargangen 1999-2003 opgenomen. De verschenen afleveringen zijn als PDF beschikbaar.

Dossier richtlijn inzake verrekenprijzen

Dit dossier is een centrale plek van waaruit je een uitgebreide verzameling van NDFR-publicaties met betrekking tot de richtlijn inzake verrekenprijzen kunt terugvinden.

Nieuw dossier beschikbaar

Dossier Concept Besluit vergelijking buitenlandse rechtsvormen
Dit dossier is een centrale plek van waaruit je een uitgebreide verzameling van NDFR-publicaties met betrekking tot het concept Besluit vergelijking buitenlandse rechtsvormen kunt terugvinden.

GenIA-L Beschikbaar

GenIA-L beschikbaar in NDFR
De GenIA-L is als (betaald) product beschikbaar in NDFR. GenIA-L Combineert het krachtige algoritme van AI met de betrouwbare bronnen en referenties van NDFR en geeft gebruikers hiermee een compleet antwoord op de onderzoekvraag. Voor uitgebreide informatie over GenIA-L kijk op https://www.sdu.nl/genial#wat-is-genia-l.

Overige

  • Diverse (kleine) verbeteringen en optimalisaties.
  • Verbeterde beschikbaarheid en snelheid van GenIA-L

Nieuw op NDFR

ESG dossier
Dit dossier geeft op hoofdlijnen inzicht in de ESG wet- en regelgeving en de relatie met de fiscaliteit.

 

Update 11 januari

Naar aanleiding van ontvangen gebruikersfeedback:

  • In het geval dat er geen zoeksuggesties in de zoekbalk kunnen worden voorgesteld, zullen er geen zoeksuggesties worden getoond. Voorheen werd de tekst ‘geen zoekresultaten’ getoond.
  • Als er gezocht wordt naar commentaar opent de gevonden link ook direct de commentaartab.

Verder zijn er diverse (kleine) verbeteringen en optimalisaties uitgevoerd.

Belastingplan 2024

  • Het dossier pakket Belastingplan 2024 is de centrale plek waar je de NDFR-publicaties kunt volgen over de wetsvoorstellen die op Prinsjesdag 2023 (19 september 2023) zijn ingediend.
  • Bij het artikelsgewijs commentaar word je, indien van toepassing, met een melding bovenaan erop geattendeerd dat de wettekst (mogelijk) wijzigt.
  • Op de overzichtspagina’s van de belastingdelen (bijvoorbeeld voor Inkomstenbelasting) vind je onder het kopje ‘Voorgestelde wetgeving’ per wetsartikel een handige pdf met daarin in kleur de wijzigingen aangegeven. En daarnaast ook het bijbehorende kamerstuk.

Laatste aanpassingen

14 september: Uitbreiding attenderingen
De mogelijkheden voor attenderingen zijn uitgebreid. Voorheen heette dit ‘Notificaties’ maar we hebben dit gewijzigd in ‘Attendering’. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om bij de zoekresultaten ook op de eerste tab ‘Alles’ een attendering op nieuwe zoekresultaten in te stellen.

28 augustus: NDFR en AI
De eerste stap van kunstmatige intelligentie en Natural Language Processing in NDFR is gezet. Deze technologie helpt met het zoeken in en het aanreiken van de kernoverwegingen van uitspraken. Hiermee zie je in één oogopslag de kernoverwegingen van een uitspraak bij de zoekresultaten.

26 juni: Tijdlijn wetten
Het is nu heel makkelijk om de verschillende versie van een wet of verdrag in te zien: klik in de wetsweergave op ‘Versies’ in het navigatie dock onderaan en in het scherm rechts verschijnt een tijdlijn. Zie bijvoorbeeld bij de Wet Inkomstenbelasting 2001.